Cultuurliefhebbers moeten in Mechelen nog enkele maanden geduld oefenen. © Dirk Vertommen

Cultuurcentrum stelt ticketverkoop uit: nieuwe website en ticketsysteem wel al klaar

Door de vele vraagtekens die er nog zijn rond het coronavirus stelt Cultuurcentrum Mechelen de voorstelling van haar nieuwe seizoensbrochure met enkele maanden uit. Ook de ticketverkoop gaat nog niet van start. Het Cultuurcentrum lanceert wel een nieuwe website en investeerde ook in nieuwe software voor de ticketverkoop.

“Een brochure drukken die we nadien moeten aanpassen, zou een nodeloze uitgave zijn en voor veel verwarring kunnen zorgen”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. Normaal zou de ticketverkoop op zondag 7 juni beginnen, maar ook die wordt uitgesteld naar eind augustus of begin september. De stad wacht richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad af.

“Het telkens moeten annuleren of uitstellen van voorstellingen heeft een grote impact op onze medewerkers, op onze cultuurpartners en alle mensen die een ticket hadden gekocht”, vertelt Siffer. Ondertussen stelt het Cultuurcentrum een seizoen samen dat coronaproof is en voldoet aan de maatregelen die dan gelden.

Nieuw ticketsysteem

Tegelijk heeft de stad werkt gemaakt van een nieuw ticketsysteem. Bij de seizoenstart en piekverkoop doken de voorbije jaren telkens problemen op. “Het uitstellen van de seizoensstart is al een grote domper, een turbulente start willen we zeker vermijden. Ticketmatic heeft een grote staat van dienst bij zowel grote als kleine cultuurhuizen in binnen- en buitenland en geeft ons de garanties dat er bij de piek bij de start van de ticketverkoop niets kan mislopen”, legt de cultuurschepen uit.

Cultuurliefhebbers kunnen vanaf vrijdagochtend wel naar een gloednieuwe website surfen. “Dé belangrijkste verbetering is misschien wel het nieuwe planningssysteem, dat gekoppeld is aan ons nieuwe ticketsysteem”, zegt Björn Siffer. Op de website wordt het uitgebreid programma voor het seizoen 2020-2021 opgenomen.

www.cultuurcentrummechelen.be