Gemeente koopt twee verkeerstellers

Schepen Sanne Van Looy (N-VA) neemt een selfie aan een verkeersteller in de Lange Dreef. Foto: SVL

Gemeente koopt twee verkeerstellers

Print
Malle -

De gemeente Malle investeert 7.925,5 euro voor de aankoop van twee nieuwe verkeersmeettoestellen. Die moeten de gemeente helpen om aan de hand van objectieve tellingen mobiliteitsprioriteiten te stellen.

De witte bakjes staan nu in de Slachterijstraat en de Lange Dreef. De gemeente Malle is volop bezig met het schrijven van een nieuw mobiliteitsplan om de knelpunten structureel aan te pakken en de verkeersveiligheid te optimaliseren.

“Om een goed beeld te krijgen van de verkeerssituaties en ook om perceptie aan realiteit te toetsen bij meldingen van sluipverkeer en hardrijders, gaan we alle straten in Malle onderwerpen aan een telling”, zegt mobiliteitsschepen Sanne Van Looy (N-VA). “Wanneer we beschikken over de cijfers, kunnen we onze prioriteiten beter bepalen. Bovendien kunnen we ook nulmetingen doen. Dat wil zeggen dat we na genomen maatregelen opnieuw verkeerstellingen organiseren om te meten of de genomen verkeersingreep het gewenste effect heeft gehaald.

Omdat tellingen nu een vertekend beeld zouden geven door de coronacrisis, begint de gemeente pas te tellen vanaf het moment dat het leven normaliseert en scholen en bedrijven opnieuw allemaal open zijn. In de Lange Dreef is er wel al een proefprojectje. De teller werkt met radarstraling - een kabel is niet nodig - en registreert het aantal mobiliteitsbewegingen. Fietsers, auto’s of grotere voertuigen worden opgesplitst.

DE TEST