Volgens het gemeentebestuur is een studieruimte inrichten momenteel praktisch niet haalbaar. © Stijn Van de Sande

Sint-Katelijne-Waver gaat geen studieruimte inrichten voor studenten

De gemeente Sint-Katelijne-Waver gaat geen stille studieruimte inrichten waar studenten in groep kunnen studeren. Volgens het gemeentebestuur is dat momenteel praktisch niet haalbaar.

Oppositieraadslid en studente Lore Roelandts (Samen Anders) plaatste het punt op de agenda van de laatste gemeenteraad. “Want studenten hebben nood aan studieruimtes maar kunnen momenteel niet terecht in de bibliotheek en ook initiatieven van jeugdverenigingen kunnen niet plaatsvinden”, zegt ze. “Nochtans staan er nu veel gebouwen leeg en willen verenigingen hun lokalen zelfs ter beschikking stellen zodat deze gebruikt kunnen worden als studieruimte. De Veiligheidsraad zette het licht alvast op groen.”

“We hebben al meermaals bekeken of we studieruimtes kunnen inrichten, maar dat is op dit moment praktisch niet haalbaar”, reageert burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Omwille van de coronacrisis moet zo’n studieruimte aan heel wat voorwaarden voldoen en dat kan niet op korte termijn gerealiseerd worden. Daarnaast willen we de beschikbare ruimtes ook achter de hand houden voor de scholen. Als zij verder kunnen heropenen moet er voldoende ruimte beschikbaar zijn.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio