© BELGA

Koppel mishandelt zoontje: twee jaar voorwaardelijk

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een koppel uit Willebroek veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf. De vrouw stond terecht voor de mishandeling van hun amper 5-jarige zoontje, de vader voor schuldig verzuim omdat hij op de hoogte zou geweest zijn en niet ingreep.

De mishandeling van het kind kwam in 2018 aan het licht toen een leerkracht merkte dat het jongetje verdachte blauwe plekken had. Zijn broertje werd daarover aangesproken en toen werd duidelijk dat de moeder het 5-jarige jongetje had geslagen met een kabel.

De politie startte een onderzoek en heel snel bleek dat de mishandeling al een tijdje aan de gang was. Meer dan twee jaar, volgens het parket. “Sommige verwondingen werden zelfs gecamoufleerd met make-up, om geen argwaan te wekken”, klonk het. “De wetsdokter vond verwondingen over het hele lichaam van het kind. Bovendien was er sprake van verwaarlozing en een slechte hygiëne.”

Advocaat Walter Damen stond de moeder bij en stelde dat de vrouw zwakbegaafd en analfabeet was. “Ze is zich eigenlijk niet bewust van alle handelingen die ze stelt”, pleitte hij. De advocaat vroeg een psychiatrisch onderzoek. Advocate Celine Tachelet vroeg voor de vader een vrijspraak omdat hij volgens haar niet op de hoogte was van de mishandeling. De rechter was het daar niet mee eens en veroordeelde zowel de vrouw als de man tot twee jaar met probatievoorwaarden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio