Oeps! RC Genk kondigt per ongeluk transfer van Ianis Hagi te vroeg aan

Foto: Photo News

Oeps! RC Genk kondigt per ongeluk transfer van Ianis Hagi te vroeg aan

Print

Plots stond het daar op de website van RC Genk. “Ianis Hagi definitief naar Glasgow Rangers”. In Schotland sprongen ze meteen op het nieuws, maar enkele minuten later was het persbericht van Genk alweer verdwenen. Een foutje, zo blijkt. En dus moeten de fans van de Rangers FC nog even wachten op het verlossende nieuws.

Genk haalde afgelopen zomer Ianis Hagi voor vier miljoen euro naar de Luminus Arena. De Roemeen, zoon van legende Gheorghe Hagi, stond te boek als een groot talent. Met een doelpunt in zijn debuut leek hij meteen vertrokken, maar de motor stokte al snel. Ondanks enkel flitsen van zijn talent - waarbij vooral zijn tweevoetigheid opviel - slaagde Hagi er niet in een basisplek te veroveren.

In januari werd er dan maar gezocht naar een oplossing, en die kwam uit Schotland. Rangers FC haalde de Roemeense middenvelder op huurbasis binnen, met een aankoopoptie van 5 miljoen euro. In het Ibrox Stadium vond Hagi wel meteen zijn draai, met drie doelpunten en twee assist in 12 optredens. De Schotten willen hem dan ook graag binnenhalen, maar proberen de prijs nog te drukken.

Dinsdagavond leek er dan plots witte rook te zijn. Genk kondigde de transfer aan op de website en wenste Hagi veel succes. De Schotse BBC was er als de kippen bij om het nieuws over te nemen, maar stelde niet veel later vast dat het bericht weer van de Genkse site was verdwenen. Een foutje, biechtte de club op. De gesprekken gaan wel de goede kant op. En dus is het voor de fans van de Ranfers nog even wachten op het verlossende nieuws.

Meer voetbalnieuws