Op het dak van De Waterduivel liggen nu gerecupereerde zonnepanelen. © Joris Herregods

Stad verhuist 636 oude zonnepanelen naar nieuwe site De Waterduivel

De stad zet niet alleen in op recuperatie van zonne-energie, maar ook op die van de panelen zelf. Acht jaar oude zonnepanelen van het voormalig stadsmagazijn zijn verhuisd naar de nieuwe site De Waterduivel.

Het complex aan de Nekkerhal is sinds een tijdje het nieuwe onderkomen van de brandweer en de uitvoeringsdiensten van de stad. Maar 636 fotovoltaïsche zonnepanelen die op het dak van het oude magazijn in de Grote Nieuwedijkstraat lagen, verhuisden niet meteen mee. Dat is ondertussen ook gebeurd. De panelen leveren 136 MHW per jaar en brengen de stadskas jaarlijks naar schatting 63.920 euro op.

“Op alle vlakken, maar zeker op het vlak van klimaat, is het belangrijk dat we als stad het goede voorbeeld geven. Met de keuze voor duurzame technieken en groene energie tonen we niet enkel dat het de stad menens is met de strijd tegen de klimaatverandering, maar willen we de Mechelaar ook laten zien welke mogelijkheden er bestaan om duurzamer met energie om te springen. Door de zonnepanelen te hergebruiken, springen we bovendien duurzaam om met schaarse grondstoffen”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Energie en klimaat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio