De drie verdachten werden gefilmd toen ze na de roof wegvluchtten.

De drie verdachten werden gefilmd toen ze na de roof wegvluchtten. © rr

Politie zoekt daders van gewelddadige beroving en mogelijke gaybashing

De politie is op zoek naar drie mannen die in oktober vorig jaar een 24-jarige Antwerpenaar gewelddadig beroofd hebben in de Kammenstraat. Volgens het slachtoffer ging het om gaybashing. Er worden camerabeelden van de daders verspreid.

sare

De feiten dateren al van de avond van vrijdag 18 oktober 2019 en speelden zich af in de hal van een gebouw in de Kammenstraat in Antwerpen. Dinsdagavond besteedde opsporingsprogramma Faroek op VTM aandacht aan de zaak. Het slachtoffer, een 24-jarige Antwerpenaar, getuigde er anoniem over wat hem die avond overkwam. In de hal van zijn appartementsgebouw werd hij door drie mannen in elkaar geslagen en beroofd, ze gingen aan de haal met een Rolex, een portemonnee van Louis Vuitton en een tas met spullen. “Het is gebeurd omdat ik op mannen val”, zegt het slachtoffer in Faroek. “Dat doet me veel pijn, waarom heb ik niet het recht om buiten te komen, gewoon omdat ik anders ben?” Ook Faroek zegt dat het wellicht om gaybashing ging, omdat het slachtoffer opgemaakt en geschminkt was.

“Een van de mannen sprak me aan in de Nationalestraat en zei me dat ik er heel knap uit zag”, vertelt het slachtoffer in Faroek. “We deden een babbeltje en hij leek helemaal weg van mij, en bleef complimenten geven. Ik nodigde hem uit om bij mij nog iets te drinken, zonder bijbedoelingen.” Die had de onbekende man duidelijk wel want aan het appartement doken plots zijn twee kompanen op. Het slachtoffer kreeg stampen en klappen en werd bestolen. “Ik hoop dat ze gevonden worden en hun verdiende straf krijgen”, aldus het slachtoffer dat sinds de feiten met angst kampt en nog niet terug aan het werk kon.

De politie zoekt de drie verdachten en zoekt getuigen die hen die avond in de stad mogelijk zagen of spraken. Zo is er een kalende man die even met hen babbelde in de buurt van de kathedraal. Aan de Scheldekaaien werden de jongemannen gefilmd terwijl verschillende groepjes mensen in de buurt rondhingen.

Ook over de fiets van een van de daders, een rode mountainbike met witte letters, hoopt de politie meer info te krijgen. Van de drie daders werden camerabeelden verspreid in Faroek. Een van hen heeft een opvallende dot in zijn haar, een andere droeg opvallende Nike-schoenen met een rode, reflecterende achterkant.

© rr

Wie informatie over deze zaak heeft kan de politie contacteren op 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio