De kazerne in de Welvaartstraat. © rr

Aankoop militair domein te duur voor gemeente: “Blij dat we de herbestemming mee kunnen bepalen”

De kans is zeer klein dat de gemeente het domein van de kazerne in de Welvaartstraat in Berlaar aankoopt. Dat zei burgemeester Walter Horemans (CD&V) tijdens de gemeenteraadszitting.

cvr

Het is al langer bekend dat het Distributiecentrum Wisselstukken in Berlaar op termijn de deuren sluit. Gemeenteraadslid Rudy Nuyens (BHG) wilde weten of de gemeente al afspraken maakte voor de verwerving van de gronden. Het kartel hoopt namelijk op een herbestemming als woonzone gecombineerd met sport-, cultuur-, natuur- en ontspanningsmogelijkheden.

68 voetbalvelden

“Het gaat om een gebied van zo’n 45 hectare groot (68 voetbalvelden, red.). Een aankoop door de gemeente zal dus onbetaalbaar zijn”, onderstreept burgemeester Horemans. “Ik ben al blij dat we de herbestemming mee kunnen bepalen via een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP). Het gebied zal vermoedelijk door de privésector of door bijvoorbeeld de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) ontwikkeld worden. Dat laatste houdt zeker steek, omdat een klein stukje van het domein in Koningshooikt (Lier) ligt. Ik vermoed dat het leger de kazerne nog zeker tot eind 2024 gaat gebruiken. Ondertussen kunnen we de toekomst al wel voorbereiden en ik zou hier ook graag onze bevolking bij betrekken. Behalve ruimte voor wonen en kmo’s zie ik hier ook een plaats voor bijvoorbeeld een windmolen- of zonnepanelenpark, een bos en een park.”MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio