© MARC HERREMANS

Onderzoeksrechter laat vrouw vrij die spuwde naar buschauffeur

De Mechelse onderzoeksrechter heeft de 38-jarige vrouw, die eerder was aangehouden omdat ze zou gespuwd hebben naar een buschauffeur, vrijgelaten onder voorwaarden. De feiten speelden zich af toen de buschauffeur even pauze nam. De vrouw werd daarop agressief en begon te spuwen naar de chauffeur. De man kon maar nipt voorkomen dat hij geraakt werd door het speeksel.

De vrouw werd aangehouden maar werd ondertussen herverhoord en vrijgelaten. Het onderzoek naar de feiten loopt verder en de vrijlating wil niet zeggen dat de verdachte buiten vervolging wordt gesteld.

In het arrondissement Mechelen werden de voorbije weken al vijf mensen opgepakt omdat ze spuwden naar de politie of veiligheidspersoneel. Maandag nog werd een van hen, een man uit Antwerpen, veroordeeld tot twaalf maanden effectief omdat hij naar enkele inspecteurs van politiezone Klein-Brabant (Bornem en Puurs-Sint-Amands) had gespuwd. De komende weken zullen ook de andere verdachten een proces voor de correctionele rechtbank krijgen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio