Drukste kruispunt van dorp afgesloten, doorgang aan kerk versperd

Vlak voor de pralinewinkel van Leonidas, tegenover de kerk, wordt de riolering hersteld. Foto: EMA

Drukste kruispunt van dorp afgesloten, doorgang aan kerk versperd

Print
Arendonk -

Het drukste kruispunt van het dorp, pal onder de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Arendonk, wordt donderdag afgesloten voor alle verkeer. Aannemer Van de Kreeke komt er in opdracht van Aquafin een rioolput herstellen.

Op het kruispunt van de Vrijheid met de Valken en de Koeistraat, vlak voor de pralinewinkel van Leonidas tegenover de parochiekerk van Arendonk, worden in de nacht van donderdag op vrijdag dringende herstellingswerken uitgevoerd aan de riolering. Gedurende de hele avond en nacht, vanaf 19u tot vrijdagochtend 5u, is de doorgang versperd voor alle gemotoriseerd verkeer. Alleen fietsers, voetgangers en rolstoelrijders kunnen er passeren. Mogelijk moet u als fietser ook afstappen en over het voetpad wandelen.

Het doorgaand verkeer wordt in een wijde boog rond de dorpskom geleid via Kloosterbaan, Valken, Akkerstraat en Roobeek. Voor het plaatselijk verkeer geldt een lokale wegomlegging via de smalle centrumstraten Gildestraat, Diepenbeemd en Torenstraat. De autobussen van De Lijn volgen een aparte omleidingsroute langs de Akkerstraat en de Kerkstraat. De doorgang vanuit de Vrijheid naar de Koeistraat richting Retie en de snelweg E34 blijft wel de hele tijd open.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio