Racing Mechelen legt op zijn terreinen een nieuw kunstgrasveld aan voor de jeugd. © Gil Plaquet

KV en Racing Mechelen krijgen elk 400.000 euro voor kunstgrasveld

KV en Racing Mechelen krijgen van de stad elk een subsidie voor de aanleg van een kunstgrasveld voor hun jeugd-, dames- of G-werking. Ze maakt daar eenmalig een investeringstoelage van telkens 400.000 euro voor vrij.

De gemeenteraad keurde maandagavond de investering van in totaal 800.000 euro goed. Er is ook een overeenkomst over gesloten die de kwaliteit van het jeugd-, dames- en G-voetbal moet bevorderen. Bij Racing Mechelen beginnen ze binnenkort al aan de totale renovatie van hun jeugdvelden. Die moeten een stukje opschuiven omdat op de plaats van de huidige carwash een nieuw appartementsgebouw wordt opgetrokken. De club kiest voor de aanleg van een traditioneel veld en voor een kunstgrasveld.

“Met de totale heraanleg zetten we een enorme stap voorwaarts met Racing. We zijn de stad dankbaar, want een kunstgrasveld is een enorme investering. Kunstgras is in deze tijden zeer belangrijk voor een voetbalclub, omdat het intensief bespeeld kan worden zelfs bij slechter weer. Zo moeten we om die redenen alvast geen jeugdwedstrijden meer afgelasten”, vertelt voorzitter François De Keersmaecker. “Zo ondersteunen we het ambitieuze plan van Racing Mechelen om de jeugd op interprovinciaal niveau te krijgen en daar het hoogst mogelijke label te halen”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport.

Dames en G-voetbal

Malinwa legt met de subsidie op haar jeugdterreinen een kunstgrasveld aan dat ook kan dienen voor het dames- en het G-voetbal. “Dankzij de stad Mechelen zijn we weer een stapje dichter bij de realisatie van ons beleidsplan KVM2025”, reageert algemeen directeur Frank Lagast. “KV Mechelen bereikt veel jeugd en is een belangrijke verbindende speler in onze stad. Ook hier geven we onze steun in alle vertrouwen en in goede handen”, stelt schepen Labsir.

LEES OOK. Malinwa moet nog wachten op stadswaarborg om stadion af te werken

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio