Archiefbeeld van de Muntstraat. © svh

Raadslid Vlaams Belang vraagt recuperatie van weggepompt grondwater

Mechels gemeenteraadslid Catherine François (Vlaams Belang) vroeg zich tijdens de gemeenteraad van maandag af of het mogelijk is om grondwater dat opgepompt wordt bij bouwwerken voortaan te recupereren.

“Het stoort ons dat er in tijden van droogte vele liters water zomaar verdwijnen in de riool. De bouwbedrijven kunnen water verspillen, terwijl burgers moeten besparen op water. Bij werken in de Muntstraat stroomde het water bijvoorbeeld maandenlang zomaar weg”, klinkt het.

Volgens bevoegd schepenen Marina De Bie en Patrick Princen (Vld-Groen-m+) hecht de stad nu al veel belang aan de recuperatie van het grondwater. “We proberen bronbemaling zo veel mogelijk te vermijden”, klinkt het. “Als het toch nodig is proberen we het water terug in de bodem te brengen via putten of infiltratie via een beek of waterloop. Pas als deze opties niet mogelijk zijn, kan er geloosd worden in de riolering. Verder bereiden we ons voor op droogtes en hevige regenval via het klimaatplan en het project ‘water resilient cities’.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio