Bloembakken moeten snelheid in Boskant doen dalen

De paaltjes en rijbaankussens in Boskant in Lille maken plaats voor bloembakken. Foto: Bart Van den Langenbergh

Bloembakken moeten snelheid in Boskant doen dalen

Print
Lille -

In de straat Boskant in Lille plaatst het lokaal bestuur bloembakken om de snelheid af te remmen. De huidige rijbaankussens en paaltjes verdwijnen uit het straatbeeld.

Het schepencollege van Lille past in Boskant de proefopstellingen na advies van de verkeerscommissie en na een bevraging van de buurtbewoners aan. In de straat verschijnen bloembakken die op drie locaties de weg doen versmallen. In 2018 plaatste de gemeente al rijbaankussens en later ook paaltjes om de snelheid in de centrumstraat te doen verminderen. Die opstellingen maken nu plaats voor bloembakken die als proef al zeker voor een jaar blijven staan.

“De resultaten van een bewonersbevraging tonen aan dat de snelheid niet is afgenomen sinds de invoering van de proefopstelling”, schetst schepen van Mobiliteit Luc De Backer (Groen). “De meerderheid van de bewoners geeft ook aan dat de proefopstelling niet voldoet en niet in de huidige vorm behouden moet blijven. We kregen ook de opmerking dat de rijbaankussens lawaaihinder en trillingen geven voor omwonenden. Er wordt duidelijk gesteld dat er te veel verkeer door de straat komt en er te hard wordt gereden.” De fietsers moeten in de nieuwe opstelling ook de voorrangsregeling respecteren.

De gemeente besliste ook om in een trage weg aan het sportcentrum Balsakker een paaltje te zetten in plaats van een tractorsluis.

DE TEST