Johannes Josten overhandigt de petitie aan burgemeesterNele Geudens (CD). © Jean Eykmans

Meer dan 4.000 handtekeningen op petitie tegen vleeskippenbedrijf

Het geplande vleeskippenbedrijf op de Volmolenweg in Meerhout stuit op massaal protest. De burgemeester van Meerhout, Nele Geudens (CD), ontving maandag vlak voor de gemeenteraad een petitie met meer dan vierduizend handtekeningen. Het is de Lommelse firma Verhoeven LV die er, verdeeld over twee stallen, 84.000 slachtkuikens wil vetmesten. Het protest komt voornamelijk van mensen uit Meerhout, Balen, Geel en Mol, maar ook inwoners uit de rest van de provincie en uit Oost- en West-Vlaanderen tekenden de petitie.

Johannes Josten is de naaste buur van de geplande megastallen. Hij startte de petitie op. “We verzamelden al meer dan vierduizend handtekeningen, maar dat worden er veel meer. Wij hopen dat het gemeentebestuur druk zet op lokale vzw’s die belang hebben bij het natuurlijk, ecologisch en toeristisch aspect van de locatie”, reageert Josten.

Het openbaar onderzoek loopt tot 7 juni. Daarna zal het schepencollege een advies formuleren, de uiteindelijke beslissing ligt in handen van het Antwerps provinciebestuur.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio