Herdenking 35e verjaardag Heizeldrama vindt vrijdag plaats in beperkte kring

Vrijdag (29 mei) wordt in het Brusselse Koning Boudewijnstadion het Heizeldrama 35 jaar na datum herdacht. De herdenking zal, gezien de huidige gezondheidsomstandigheden rond de coronacrisis, plaatsvinden in een zeer beperkte kring. Dat meldt de Stad Brussel maandag.

Op 29 mei 1985 vond in het Heizelstadion, het huidige Koning Boudewijnstadion, de finale van de Europacup voor Clubs plaats. Hier stond Liverpool tegenover Juventus Turijn. Kort voor de wedstrijd leidde een dramatische volksverhuizing op de tribunes echter tot het overlijden van 39 mensen.

De Stad Brussel zal vrijdag (vanaf 10u), 35 jaar na de feiten, op de plaats van de tragedie hulde brengen aan de slachtoffers tijdens een herdenkingsmoment. Onder meer de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) zal de ceremonie bijwonen, net als de ambassadeurs van Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Gezien de huidige gezondheidssituatie zal de ceremonie in een zeer kleine kring worden gehouden om een te grote bijeenkomst op de site te vermijden. Het gebeuren wordt wel live uitgezonden op het kanaal Prosport Brussels op YouTube, en op de website en Facebookpagina’s van de Stad Brussel.

Meer sportnieuws