100.000 Gentse studenten leggen examens af in beurshal van Flanders Expo

Print

video: Belga

Studenten van Hogeschool Gent zijn in een grote beurshal van 10.000m² van Flanders Expo met hun examens begonnen. Vanaf maandag tot eind juni zullen de hogeschoolstudenten op Flanders Expo 20.000 examens afleggen en de universiteitsstudenten 87.000 examens. De studenten van UGent beginnen er in juni aan.

De hele dag door zijn er zwoegende studenten aan de slag in Flanders Expo. De eerste zijn eraan begonnen om 9 uur, de tweede shift begint om 13.30 uur en de laatste om 18 uur. Nu is er nog maar één hal in gebruik genomen, vanaf juni bezetten de studenten vier hallen.

Victoria Paluka, die aan haar examen chemie begint, bekijkt de enorme expohal: “Het is zeer groot, ik ben een beetje onder de indruk, maar in de grond verandert dat niks aan het examen afleggen. Je hebt je kopij en je begint eraan zoals anders.” Hogeschool Gent organiseert op Flanders Expo enkel die examens waarvoor geen online alternatief kon bedacht worden. Paluka begrijpt waarom ze haar examen fysiek moest komen afleggen: “We moeten molecules tekenen en zo, dat gaat niet online.”

Diensthoofd Communicatie van Hogeschool Gent, Maaike Teirlinck, legt uit waarom er geen enkel examen plaatsvindt op de campus van de HOGENT, maar alle niet-online examens in Flanders Expo plaatsvinden: “Het is niet alleen belangrijk om studenten ruimte te geven tijdens het examen, maar we moesten ook de mensenstromen zo organiseren dat de afstandsregels gegarandeerd werden. Dat kon niet op onze campussen, maar hier op Flanders Expo kunnen we door gescheiden looprichtingen de studenten wel veilig naar de juiste inkomhal brengen.”

Alain D’Haese, operationeel directeur van Easyfairs, exploitant van Flanders Expo, doet de eerste evaluatie: “Alles verloopt prima. Het enige minpuntje dat ik zag en wat we in de toekomst moeten vermijden waren studenten die in kleine groepjes aan het samendrommen waren toen ze van de tram kwamen of aankwamen met de fiets - te begrijpen natuurlijk, ze hebben mekaar maanden niet gezien. Bij de volgende shifts gaan we studenten aansporen om meteen naar de rijen te gaan.”

100.000 Gentse studenten leggen examens af in beurshal van Flanders Expo
Foto: fvv
100.000 Gentse studenten leggen examens af in beurshal van Flanders Expo
Foto: Photo News
100.000 Gentse studenten leggen examens af in beurshal van Flanders Expo
Foto: Photo News
Nu in het nieuws