Politie haalt grote hoeveelheid lachgas uit koffer in Borgerhout

Het lachgas was netjes vastgemaakt, toch is het verboden en dus werd het gas in beslag genomen. Foto: Politiezone Antwerpen

Politie haalt grote hoeveelheid lachgas uit koffer in Borgerhout

Print
Borgerhout -

Een man die een grote hoeveelheid lachgas vervoerde, is afgelopen weekend aan de kant gezet in Borgerhout. Het lachgas werd in beslag genomen, net als 5.200 ballonnen.

Een nogal vlotte bestuurder trok de aandacht van de politie door zijn opvallende rijstijl. Het wijkondersteuningsteam besloot om de wagen in de gaten te houden. “De bestuurder parkeerde in de Joe Englishstraat en maakte daar contact met de bestuurder van een andere auto. De twee wisselden lachgascilinders uit en vertrokken opnieuw”, zegt de politie.

Bij controle bleek de sportieve bestuurder volgens de politie in het bezit te zijn van een zogenaamde CMR, dat is een vrachtbrief voor het transporteren van lachgascilinders. De flessen werden ook vakkundig vastgemaakt in de koffer.

“Wat de man van 24 jaar wel was vergeten, is dat het verhandelen van lachgas sinds het begin van dit jaar verboden is volgens het Antwerpse politiereglement. De politie nam 9 volle cilinders van 2,7 liter in beslag, zes volle cilinders van vier liter en zes lege flessen. Ook 5.200 ballonnen zijn ingehouden”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio