Archiefbeeld.

Archiefbeeld. © Sven Dillen

Ongeduldige bestuurder maakt zich druk tijdens takeling en mag het uitleggen voor de rechter

Het verkeersondersteuningsteam van de Antwerpse politie heeft afgelopen weekend verschillende auto’s in beslag genomen. Een man die zich druk maakte om een takeling, blies bovendien positief en mag zich verantwoorden voor de politierechter.

dvd

Aan de Brouwersvliet zette het verkeersondersteuningsteam dit weekend een auto aan de kant omdat er twee reproductiekentekenplaten aangebracht waren. “De bestuurder overhandigde een foutief inschrijvingsbewijs”, zegt de politie. “De auto was niet ingeschreven, verzekerd en gekeurd. De bestuurder van 24 had ook geen rijbewijs op zak.”

Hij bleek volgens de politie verschillende rijverboden lopende te hebben en hij kreeg ook al een jaar voorwaardelijke celstraf voor verkeersinbreuken. De wagen werd getakeld en de vaststellingen zijn overgemaakt aan de politierechtbank.

Ook aan de Korte Nieuwstraat liet de politie een auto stoppen die niet verzekerd was. “De bestuurster schond ook haar voorwaarden voor een voorlopig rijbewijs. De auto werd ingehouden tot de verzekering in orde is”, klinkt het.

Bij het takelen drong een ongeduldige bestuurder zich op. “Hij toeterde en maakte kabaal. De man van 59 jaar moest een ademtest afleggen en blies meer dan 1,61 promille”, aldus de politie. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio