Marc ruilt graafmachine voor tuinschop: verrassing op werf in Wijnegem

Wie dezer dagen langs de drukke Houtlaan passeert, weet meteen dat wegenwerker Marc Druyts (60) binnenkort met pensioen gaat. Zijn werkmakkers van Infra Willemen zorgden ervoor dat de gewaardeerde kraanmachinist zijn laatste werkdagen niet bepaald anoniem doorbrengt.

“Marc gaat met pensioen. Niks aan te doen.’ Je moet niet lang zoeken naar de graafmachine waarmee Marc zijn laatste stukjes versleten asfalt loswrikt op het kruispunt van de Houtlaan met de Merksemsebaan. Het bord met die boodschap staat duidelijk zichtbaar bovenop zijn ook al met ballonnen en vlaggetjes stuurcabine waarmee Marc zijn bijdrage levert aan de aanleg van een nieuw fietspad in opdracht van de Vlaamse overheid.

“Een leuke verrassing van de collega’s”, kan Marc er wel om lachen. “Dinsdag is mijn laatste werkdag en dit is hun manier om mij uit te zwaaien. Natuurlijk ga ik hen en het werk missen. Maar na 46 jaar aan de weg timmeren is het genoeg geweest. Of deze actie gen stille wenk is om me te laten trakteren? Dat weet ik niet. Dat trakteren heb ik de voorbije dagen overigens overvloedig gedaan. Mijn frigobox zat vol broodjes, taartjes en drankjes voor de werkmakkers. Een rondje op café komt er later nog wel eens van.”

Marc zal ook zijn allerlaatste werkdag om kwart na vijf opstaan thuis in Kasterlee om tegen half zeven paraat te staan op de werf, die nu dus in Wijnegem ligt. “Dit werk zal ik niet meer mee kunnen voltooien. Het zal pas tegen het bouwverlof klaar zijn. Tegen dan zal ik vooral in ‘onzen hof’ en die van mijn schoonouders aan het werk zijn. Niet met een kraan of graafmachine, maar met een tuinschop en een riek.”

© bfm

© BFM

© bfm

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio