Fietser (67) in levensgevaar na aanrijding in Mol

Print

Video: Hans Otten

Mol -

Een 67-jarige man uit Mol werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij zondag op de fiets was aangereden op de spooroverweg op Rozenberg in Mol. De precieze omstandigheden blijven onduidelijk.

De 67-jarige W.M. uit Mol reed even voor 17u vanop Rozenberg de spoorweg over in de richting van Ginderbuiten. Op dat zelfde moment deed een kleine terreinwagen hetzelfde. “Beide weggebruikers reden in dezelfde richting”, zegt woordvoerder Robert Lehaen van de politiezone Balen-Dessel-Mol. “Het is niet duidelijk of de fietser aanstalten maakte om naar de Leenhofstraat links af te draaien. Dat bleek niet uit de verklaringen van de automobilist, maar er zijn geen getuigen.”

“Bijzonder gevaarlijk knooppunt”

De hulpdiensten hebben ter plaatse de eerste zorgen toegediend en hem in kritieke toestand naar het Ziekenhuis Geel overgebracht. Hij verkeerde zondagavond nog altijd in levensgevaar.

Volgens buurtbewoners is het feitelijke knooppunt van verschillende straten een bijzonder gevaarlijk punt. “Het was echt wachten op weer zo’n ernstig ongeval. Nogal wat fietsers komen vanuit de richting van de Gompelbaan en steken de overweg over. De auto’s die vanuit het centrum komen, rijden vaak veel te snel. Dat geeft levensgevaarlijke toestanden.”

Fietser (67) in levensgevaar na aanrijding in Mol
Foto: hans otten
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio