Teams Ludo Elst fietsen 2.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker: “Een eerbetoon aan mijn overleden echtgenote”

Ludo Elst (links) met kinderen, schoonkinderen en Maarten Vangramberen. Foto: Jan Brys

Teams Ludo Elst fietsen 2.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker: “Een eerbetoon aan mijn overleden echtgenote”

Print
Brasschaat -

Ludo Elst uit Brasschaat bracht met twee fietsteams in totaal 13.500 euro bij elkaar voor Kom op tegen Kanker. Ludo die vorig jaar zijn echtgenote Monique aan deze ziekte verloor, kreeg het gezelschap van Sporza-journalist Maarten Vangramberen.

De Brasschatenaar was er met zijn echtgenote vorig jaar ook al bij. De voorbereidingen voor deze editie waren al bezig toen corona toesloeg. “De centen waren er toch al. Ik ben dan een traject gaan uitstippelen dat langs een aantal symbolische plaatsen gaat. Zo fietsten we langs het kerkje waar we van Monique afscheid namen, langs de woningen van familieleden en zo meer. Het werd een lus van 40 kilometer. Door de coronamaatregelen hadden we allemaal nogal veel gefietst en was de conditie dus prima”, legt Ludo Elst uit.

“De ziekte werd bij Monique vastgesteld in 2007. Een jaar later zat ze mee in de groep van Luminosa die de Mont Ventoux heeft beklommen. In 2012 werd ze genezen verklaard. Maar in 2013 herviel ze en vorig jaar is het dan snel gegaan. Ze was 53. Monique was altijd bijzonder positief, klaagde nooit. Ze was er in 2019 nog bij. Daarom vonden wij dat we dit jaar ook iets moesten doen. Het was extra leuk dat Maarten Vangramberen van zich liet horen. Eerst wilde hij gewoon een reportage komen maken, maar dan besliste hij om mee te fietsen. Mijn drie kinderen en hun partners hebben keihard mee gewerkt aan de voorbereiding. In totaal waren we met veertien fietsers. Zes daarvan reden elk 120 kilometer en de acht anderen deden er elk 160. We waren met tien mannen en vier vrouwen en reden in kleine groepjes langs Kalmthout, Wuustwezel en Gooreind. Alles is perfect verlopen en coronaproof. Het was een mooi eerbetoon aan Monique”, voegt Ludo er nog aan toe.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio