Therapeutische massages mogen niet: “Niet te begrijpen”

Katrien hoopt dat ze snel weer massagtherapie mag geven. Foto: Neel Vermeiren

Therapeutische massages mogen niet: “Niet te begrijpen”

Print
Wuustwezel -

Katrien Meeussen (37) leidt mensen op om massage te geven aan kankerpatiënten en geeft zelf therapeutische massages. Nu andere contactberoepen weer gestart zijn, vraagt zij ook om dringend massage als therapie weer toe te laten.

“Schoonheidsspecialisten, die vaak ook masseren, mogen weer aan het werk. Kinesisten die ook lichaamswerk doen, zijn aan het werk. Massagetherapeuten, die in deze tijd de zo broodnodige ontspanning kunnen brengen, mogen niet terug aan het werk. De logica is zoek.”

Meeussen wil dat deze therapievorm toegelaten wordt. “Hij ondersteunt het immuunsysteem en geeft de mentale gezondheid een boost. Er is grote nood aan.” De therapeute heeft noodgedwongen de opleidingen en activiteiten van de maand juni naar een later tijdstip verzet. “Ik hoop de meeste van de uitgestelde opleidingen in de zomer te kunnen opstarten.”

Schoonheidssalons, kapperszaken, tatoeëerders en piercingsalons mogen weer open als ze een aantal veiligheidsvoorschriften volgen. Ondernemingen die massages aanbieden zoals – therapeutische massages, shiatsu, sportieve massages en reflexologie – mogen nog niet openen. Katrien Meeussen werd nochtans door de Society for Oncology Massage erkend. Massage bij kanker is een vorm van ontspanningsmassage, toegepast door professionele masseurs die speciaal opgeleid zijn om de massage aan te passen aan de conditie en de behandelingen van de cliënt die kanker heeft of had.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio