Rotary plaatst fietsenstalling voor jongeren

Enkele leden van Rotary Arendonk zijn in hun element bij het plaatsen van een fietsenstalling bij het jeugdzorgcentrum Ciris in Arendonk. Foto: RR

Vrijwilligers steunen jeugdzorgcentrum bij nieuwe berging

Rotary plaatst fietsenstalling voor jongeren

Print
Arendonk -

Enkele enthousiaste leden van Rotaryclub Arendonk installeerden een gloednieuwe fietsenstalling bij Ciris, het jeugdzorgcentrum in Wolfseind in Arendonk. Bij Ciris verblijven 23 jongeren uit een moeilijke gezinssituatie.

Ciris, wat staat voor Cirkels in Samenwerking, heeft het vroegere weeshuis aan Wolfseind in Arendonk ingepalmd. 23 jongeren tussen 5 en 18 jaar met een moeilijke gezinssituatie verblijven daar in twee leefgroepen, de 5 en de 7. De benaming verwijst naar het huisnummer van de twee gebouwen op het domein. Ciris is een onderdeel van Cirkant, een vzw voor bijzondere jeugdzorg.

Dankzij de inzet van de Rotaryclub Arendonk prijkt er sinds zaterdag een gloednieuwe fietsenstalling naast het gebouw met huisnummer 7. “Er was al wel een fietsenstalling naast het gebouw nummer 5, maar deze was te smal en te klein”, zegt Ann Laurijssen, coördinator bij Ciris. “Door te fietsen, ervaren de jongeren meer zelfstandigheid omdat ze zich zelf met de fiets kunnen verplaatsen. We gebruiken een elektrische bakfiets voor de allerkleinsten. De grotere kinderen maken ofwel gebruik van hun eigen fiets, ofwel kunnen ze beschikken over een bruikleenfiets.” De Rotaryclub Arendonk investeerde in de nieuwe fietsenberging en ook in enkele nieuwe fietsen. Naast de praktische begeleiding bij de voorbereiding van de werkzaamheden staken de leden van Rotary ook zelf de handen uit de mouwen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio