De motards van de verkeerspolitie reden op de Borsbeeksebrug.

De motards van de verkeerspolitie reden op de Borsbeeksebrug. © Google Street View

Man op elektrische step haalt politie in aan 50km/uur: toestel in beslag genomen

Een man op een elektrische step haalde zaterdag motards van de Antwerpse politie in op de Borsbeeksebrug aan zo’n 50 km/uur. Omdat de step zo’n hoge snelheden haalde en niet geldig verzekerd was, liet het parket het toestel in beslag nemen.

jtp

“De bestuurder van de step dacht dat hij onder de regels voor voortbewegingstoestellen viel”, zo meldt de Antwerpse politie. Volgens die regels moet een gemotoriseerd toestel met een maximumsnelheid van 18 km/uur niet verzekerd zijn. “Gezien de hoge snelheden de step haalde, was dat niet het geval.”

ANPR-camera’s

Op de Bisschoppenhoflaan werd een bestuurder aan de kant gezet na een signaal van de ANPR-camera’s. Hij kon geen rijbewijs voorleggen, omdat dat nog op de rechtbank lag na een rijverbod. “De man moest eerst nog een herstelexamen afleggen. Zijn speekseltest was ook positief”, klinkt het. De politie liet de auto takelen. Ook op de Boomsesteenweg testte een bestuurder positief op het gebruik van drugs, zijn rijbewijs werd ingehouden.

De ANPR-camera’s gaven ook een hit bij een wagen op de Belgiëlei. De bestuurster had al verschillende rijverboden opgelopen voor zo’n 105 dagen samen. Die konden echter nooit eerder betekend worden. Ze moet binnen de vier dagen haar rijbewijs inleveren op de rechtbank.

Tot slot nam de verkeerspolitie ook nog een wagen en twee bromfietsen in beslag. De wagen bleek niet verzekerd te zijn en de kentekenplaat was geschrapt. Die werd verwijderd en zal overgemaakt worden aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Eén van de bromfietsen was opgedreven boven de 30 km/uur, de andere was niet verzekerd.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio