Nieuwe klap voor De Liereman: onbekenden zagen maar liefst 117 bomen in

Onbekenden hebben wellicht zaterdagnacht alle eiken en enkele berken rond het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman in Oud-Turnhout ‘geringd’. Volgens de Politie Regio Turnhout gaat het om minstens 117 bomen. Het is niet zeker of de bomen dit zullen overleven.

De tientallen bomen werden met een kettingzaag rondom ingezaagd. Volgens deskundigen kunnen de bomen hier van herstellen indien snel maatregelen genomen werden.

De politie heeft ter plaatse vaststellingen gedaan. Landschap De Liereman roept eventuele getuigen op om zich te melden. Ook de Politie Regio Turnhout zoekt getuigen van het vandalisme. Wie tips heeft kan dat melden via 0800 25 101 (optie 1) of via mail naar opsporingen@politieregioturnhout.be.

Het is al de tweede klap voor het unieke natuurdomein op korte tijd. Enkele weken geleden verwoestte een brand een aanzienlijk deel van het gebied.

© RR

© RR

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio