In de namiddag was het rustig op de zaterdagmarkt © Ward Bosmans

Eerste zaterdagmarkt na lockdown: wissel tussen kramen gaat vlot, marktkramers matig tevreden

Zaterdag was er voor het eerst sinds midden maart terug een markt in Mechelen. Die duurde een hele dag. Zowel bezoekers als marktkramers waren blij met de creatieve oplossing die gevonden werd. De voormiddag was voor voedingskramen, de namiddag voor andere producten.

“In de voormiddag was het vrij druk. Dan stond er af en toe een wachtrij. We hebben bijna altijd aan de maximumcapaciteit gezeten”, zegt Caroline van de dienst Markten van de stad Mechelen. “In de namiddag viel de drukte beter mee en waren er geen wachtrijen. Ook de wissel tussen de kramen verliep vlot. Sommige mensen vonden het wel jammer dat ze om half twaalf al moesten stoppen met hun boodschappen. Niemand maakte er een punt van om eventjes aan te schuiven.”

Marktkramer Luc (Vis) Mariën was over het algemeen tevreden, maar ziet toch nog enkele punten die beter kunnen. “Achteraf gezien hadden we gerust wat langer kunnen openblijven in de voormiddag. De wissel tussen de voedingskramen en de andere marktkramers verliep vlekkeloos. Wat ik jammer vind, is dat er in de namiddag duidelijk wat minder volk was. Ook het werken met mondmaskers en het opvolgen van alle maatregelen was nog even aanpassen voor de meesten. Maar uiteraard zijn we allemaal blij dat het weer markt is.”

© wabo

© wabo

© wabo

© wabo

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio