Station Mechelen (archiefbeeld)

Station Mechelen (archiefbeeld) © Stijn Van de Sande

Opnieuw incidenten met coronaspuwers: man spuwt in oog van slachtoffer, ook buschauffeur bespuwd

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft opnieuw twee personen aangehouden na verschillende spuwincidenten. In Antwerpen spuwde een man naar het gezicht van een medewerker van opvangcentrum De Biekorf. In Mechelen kon een buschauffeur op tijd wegspringen toen een agressieve vrouw begon te spuwen.

jtp

De Antwerpse politie arresteerde donderdag een 54-jarige man na een incident in het opvangcentrum De Biekorf aan de Dambruggestraat in Antwerpen. “Aan de ingang van het opvangcentrum had de man het eerder al aan de stok gekregen met de stadstoezichters. Zij wezen hem er verschillende keren op dat hij de social distancing moest respecteren”, aldus het Antwerpse parket.

Een medewerker ontzegde hem de toegang tot het centrum, waarop de man agressief reageerde. “Een andere medewerker kwam tussenbeide om de man tegen te houden. Hierop spuwde de man in het gezicht naar de medewerker die hem de toegang weigerde. Die droeg een mondmasker, maar werd wel geraakt in de ogen”, klinkt het.

De Lijn

Aan het station van Mechelen pakte de lokale politie donderdagavond dan weer een 38-jarige vrouw op. Die had gespuwd naar een chauffeur van De Lijn die tijdens zijn wachttijd van de bus was gestapt wegens de hitte. “De vrouw begon persoonlijke zaken naar de chauffeur te roepen. Toen de man herhaaldelijk vroeg om te stoppen, spuwde ze naar hem. Hij zag het echter aankomen en kon op tijd wegspringen”, aldus het parket.

Beide ‘coronaspuwers’ verschenen in de loop van de week voor de onderzoeksrechter. Die besliste hen allebei aan te houden. Het Antwerpse parket liet tijdens deze coronacrisis al herhaaldelijk weten streng op te treden tegen mensen die bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio