Nu ook beperkt publiek met mondmasker toegelaten op gemeenteraad in de Notelaar

De gemeenteraad van april in de Notelaar. Ieder raadslid had zijn eigen tafeltje. Foto: kma

Nu ook beperkt publiek met mondmasker toegelaten op gemeenteraad in de Notelaar

Print
Malle -

De tweede gemeenteraad van Malle in coronatijdperk volgende week op 28 mei zal andermaal doorgaan in ontmoetingscentrum de Notelaar. Ditmaal is er wel opnieuw publiek welkom, met een maximum van 28 personen die verplicht een mondmasker moeten dragen.

De gemeenteraad vindt dus opnieuw plaats op donderdag 28 mei om 20 uur in de feestzaal van de Notelaar, met inachtneming van de sociale afstandsregels. Vorige gemeenteraad zat elk raadslid aan een apart tafeltje. De zitting verliep toen heel goed. De partij Oost-West betreurde wel dat er niet eens geëxperimenteerd werd met livestreaming, omdat het publiek niet aanwezig mocht zijn. Pers was wel welkom, omdat dit in een democratie nodig was, vond het bestuur.

Volgende week 28 mei zal de gemeenteraad op dezelfde manier verlopen, alleen is het publiek nu ook weer welkom vanaf 19.30 uur, met een maximum van 28 personen. Meestal zijn er op de gemeenteraad van Malle ook niet meer dan 28 toehoorders aanwezig. Bezoekers nemen plaats in de foyer van de Notelaar en kunnen daar via een geluidssysteem de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn rechtstreeks volgen. Bezoekers zijn verplicht een mondmasker te dragen. De gemeenteraad voorziet exemplaren aan de ingang van de foyer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio