Jongsocialisten begraven tram 4 symbolisch op Schoonselhof

Print

Video: jhs

Hoboken -

Sven Noeninckx (23) en twee kameraden van de politieke jongerenbeweging Jongsocialisten hebben vrijdagmiddag tram 4 symbolisch begraven. Ze droegen een lijkkist die aangekleed was met het blauwe bord en de uurregeling van de lijn begraafplaats Schoonselhof binnen.

“Er wordt zoveel bespaard op De Lijn en we hebben schrik dat Hoboken een van de districten is die er het meeste onder zal leiden”, zegt Noeninckx. “We hebben vernomen dat er plannen zijn om tram 4, tam 2, bus 13 en bus 14 te laten verdwijnen zonder een goed alternatief te bieden.”

“Zeker voor scholieren wordt het lastig na de aanpassingen”, zegt Sven. “Er zal dan geen tram meer van Hoboken over de VIIde Olympiadelaan rijden, dus zullen die allemaal moeten overstappen aan het kruispunt Zwaantjes, dat druk en gevaarlijk is.”

“Maar het is nog niet te laat. We hopen dat er eigenlijk niets verandert aan de trajecten of de frequentie van trams 2 en 4 en bussen 13 en 14. Eigenlijk mag er best wel wat frequentie bij, want het is nu al zo druk op al die lijnen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio