© Photo News

Volleybalclub Maaseik haalt Pieter Verhees terug naar België

Pieter Verhees keert terug naar Greenyard Maaseik. Dat heeft het Limburgse volleyteam vrijdag gemeld. De 30-jarige Red Dragon komt over van het Poolse Zawiercie.

Verhees speelde tot 2006 bij Overpelt in eerste provinciale, en maakte daarna voor een jaar de overstap naar het toenmalige Noliko Maaseik B (2e divisie). Na een jaar bij het Vlaamse Belofteteam (1e nationale) en drie jaar Asse-Lennik keerde hij een eerste maal terug naar Maaseik.

In 2011-2012 speelde Verhees een belangrijke rol in het boerenjaar van Maaseik met de triple (kampioen, beker en supercup). Daarna trok de Belg voor verschillende seizoenen naar Italië, en hij ging aan de slag bij Latina, Modena, Monza, Vibo Valentia en tot slot Ravenna. Hij kroonde zich er onder meer tot Italiaanse bekerwinnaar en vicelandskampioen met Modena (2015), en beste middenman van Italië (2017). Zijn internationale avontuur rondde hij het voorbije seizoen af in de Poolse Plusliga, bij middenmoter Zawiercie.

“Het spreekt vanzelf dat Maaseik Pieter al die jaren is blijven volgen en geregeld heeft gepolst of de tijd nog niet rijp was voor een terugkeer naar de club van zijn jongensdromen”, schrijft Greenyard. “Dit jaar is het dan zover. Maaseik is nog niet helemaal klaar met het jaarlijkse tussentijdse huiswerk, maar met het terughalen van deze talentrijke Red Dragon en zijn camion ervaring op het hoogste niveau (en bovendien uit ons eigen bronsgroen eikenhout), leggen we alvast onze steile ambities voor het komende seizoen op tafel.”

Meer sportnieuws