Nieuwe riolering voor Langenbergstraat en Buitenland: afvalwater loopt niet langer naar grachten

Foto: Getty Images

Nieuwe riolering voor Langenbergstraat en Buitenland: afvalwater loopt niet langer naar grachten

Bornem -

In de Langenbergstraat en een deel van het Buitenland wordt wellicht nog dit jaar een nieuwe riolering aangelegd.

In de Langenbergstraat (Branst) ligt nu nog een riolering die uitloopt in een gracht. Er komt een nieuwe en gescheiden riolering. Het regenwater zal nog steeds naar de gracht vloeien, maar het afvalwater wordt opgepompt en langs de Bovenstraat naar het zuiveringsstation gestuurd. De wegenis wordt in oorspronkelijke toestand hersteld. De werken kosten zowat 265.000 euro.

In een deel van Buitenland is er nog geen riolering. De woningen die daar staan, wateren af in de gracht. Na de aanleg van de nieuwe riolen zal het regenwater nog naar de grachten lopen en het vuil water gaat dan langs de nieuwe riolering naar het zuiveringsstation. Ook hier wordt de wegen in oorspronkelijke toestand hersteld. Deze werken kosten zowat 853.000 euro.

De lastvoorwaarden voor de werken zijn nu goedgekeurd. “De kosten om deze werken uit te voeren, zijn voorzien in het budget van dit jaar”, zegt burgemeester Kristof Joos (N-VA). “Het is dus de bedoeling dat we daar zo snel mogelijk met de werken kunnen starten.”

Ook in De Dijkstraat in Weert en de Beukelbaan ter hoogte van de spoorweg moeten nog rioleringswerken worden uitgevoerd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio