Kim Clijsters (bijna 37) zet comeback verder ondanks coronacrisis: “Ik ga door, ook al spelen we dit jaar niet meer”

Kim Clijsters blijft positief in tijden van lockdown. Foto: BELGA

Kim Clijsters (bijna 37) zet comeback verder ondanks coronacrisis: “Ik ga door, ook al spelen we dit jaar niet meer”

Print

Coronacrisis of niet, Kim Clijsters is vastberaden om een verlengstuk te breien aan haar tenniscomeback, dat vertelde ze aan VTM Nieuws. “Het is spijtig, maar veel kan je er niet aan doen. Het is voor iedereen hetzelfde.”

In september kondigde Clijsters via Instagram haar tweede comeback in het professionele tennis aan, zeven jaar na haar (tweede) afscheid. In haar eerste wedstrijd op het WTA-toernooi van Dubai charmeerde ze, maar verloor Clijsters haar eerste partij tegen Garbiñe Muguruza in twee sets. Later in maart volgde nog een tweede partij op het toernooi van Monterrey in Mexico, maar ook daar kon Clijsters niet winnen tegen Johanna Konta. Drie maanden sinds haar comeback zit de Limburgse nu thuis zonder competitie.

“Het moment dat ik naar Dubai (Kims eerste comeback-wedstrijd) vertrok was er wel al sprake van corona, maar nog niet echt in België. Ik had voor mijn team wel al mondmaskertjes meegenomen om te dragen op de luchthaven. Toen konden we er nog een beetje met lachen.”

Maar toen Clijsters een maand later op weg was naar haar derde tennistoernooi, Indian Wells, brak het coronavirus volledig uit zijn voegen. “Ik had in het begin wel een gevoel van ‘dju toch’. Het is spijtig, maar veel kan je er niet aan doen. Het is voor iedereen hetzelfde.”

(lees verder onder de foto)

Kim Clijsters (bijna 37) zet comeback verder ondanks coronacrisis: “Ik ga door, ook al spelen we dit jaar niet meer”
Foto: Photo News

Lockdown in de VS

“Ik heb dan toch beslist om met mijn team naar New Jersey (VS) te vliegen, waar Bryan (Lynch, Kims echtgenoot) zijn familie woont. Maar vanaf het moment dat ze daar ook begonnen praten over de lockdown, zijn Nicole en Fred (Kims entourage) onmiddellijk vertrokken naar België. Ik was dan een paar dagen alleen in de VS met mijn zoontjes, maar uiteindelijk zijn ook Bryan en Jada (Kims dochter) naar New Jersey overgevlogen. Zo waren we toch samen met het gezin.”

Hoe beleefde de familie Clijsters-Lynch de coronacrisis in de Verenigde Staten, vlakbij corona-broeihaard New York? “Blake is nu 3 jaar en is zich nergens van bewust. Jack daarentegen stelt zich wel vaak vragen en vraagt soms aan onbekende mensen: “heb jij corona?” Af en toe houdt hij zelfs zijn adem in, dus je merkt wel dat zelfs een zesjarige daarmee bezig is. Wij hebben ook onmiddellijk besloten om Bryan zijn ouders niet te bezoeken en alle contact binnen het gezin te houden.”

Midden april trok de familie Clijsters opnieuw naar Bree met twee weken quarantaine. “De kinderen van vrienden van ons gingen met de fiets naar de winkel en kwamen met de boodschappentas tot voor ons deur. Toen was even alles wel echt heel strikt.”

Op 8 juni viert Kim Clijsters haar 37e verjaardag en daarvoor wenst ze maar één ding: “Een virtuele knuffel, dat mag wel.”

Meer sportnieuws