© Hollandse Hoogte / Bert Spiertz

Bos van Terhagen definitief ingekleurd als bosgebied

De gemeente neemt het bos van Terhagen over van het Fonds voor Innoveren en Ondernemen, het vroegere Hermesfonds. Zij wil het na de sanering van de ruime regio errond als bosgebied met speel- en wandelmogelijkheden bestendigen.

jw

Het voormalige Hermesfonds had niet meteen plannen met de zone van de vroegere steenbakkerij De Beukelaer in de Kardinaal Cardijnstraat. Het terrein wordt gratis overgedragen mits het definitief als bosgebied wordt ingekleurd. Een betaling moet wel worden uitgevoerd als de gemeente er ooit een andere bestemming aan zou geven.

Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) zegt dat het bestuur absoluut geen plannen in die zin heeft. ”Het terrein ligt tussen de twee historische storten op de grens van Rumst en Boom die zullen worden opgehoogd en gesaneerd. Wij kunnen tegelijk het bodemonderzoek en de sanering van die gronden realiseren.”

De beslissing van het gemeentebestuur zorgt wel voor zure oprispingen bij actiecomité Red Onze Kleiputten. Dat vreest dat nog een groter gebied met Oosterweelgrond zal worden volgestort.

Volgens de burgemeester gaat het enkel om een sanering op papier. “Als de saneringswerken van de hoger gelegen percelen waar die storten liggen, gerealiseerd zal zijn, zal automatisch ook ons deel gesaneerd zijn. Door de aanwezigheid van de vroegere steenbakkerij, hebben we als goede huisvader wel een bijkomend bodemonderzoek gevraagd.”

Als dat resultaat in orde is zal de gemeente het gebied kunnen beheren als bosgebied met speel- en wandelmogelijkheden voor de inwoners.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio