Kalmthoutse Heide (archiefbeeld) © Erik Vandewalle

Opnieuw code oranje en kampvuurverbod in provincie Antwerpen

Omwille van de aanhoudende droogte is in de provincie Antwerpen opnieuw code oranje actief voor brandgevaar. Dat betekent dat er een rook- en vuurverbod geldt in natuurgebieden en bossen. Bovendien zijn kampvuren tot nader order verboden op het hele grondgebied van de provincie. Ook in april was dat al het geval.

blg

“Code oranje zal wellicht enige tijd van toepassing blijven, omdat er ook de komende periode weinig tot geen neerslag verwacht wordt”, stelt het kabinet van gouverneur Cathy Berx. “Doordat het erg droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er vanaf vandaag opnieuw een rook- en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.”

Code oranje betekent dat er “hoog gevaar” is voor natuurbranden. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit en wordt er meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens op de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand.

“Aan al wie tijdens het lange en zonnige weekend buitenkomt en zal genieten en ontspannen in de natuur: doe dat verstandig en op veilige afstand, met maximale aandacht voor de maatregelen die van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus”, vult Berx nog aan. “Bovendien vraag ik aan iedereen om extra waakzaam en alert te zijn voor vuur in de natuur. Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio