Inbrekers in bakkerij proberen te vluchten via de daken

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft dinsdagnacht twee mannen gearresteerd na een inbraak in een bakkerij in de Kasteelpleinstraat. Het duo werd op heterdaad betrapt en probeerde via het dakraam en de platte daken te vluchten.

Een getuige zag dinsdagnacht hoe twee mannen de deur van bakkerij Devos in de Kasteelpleinstraat forceerden en de zaak binnendrongen en verwittigde meteen de politie. Die kwam ter plaatse en deed nazicht in de bakkerij. “De inspecteurs stelden vast dat de twee verdachten via een dakraam probeerden te ontkomen”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

De politie zette meteen de achtervolging in over de daken. “Het snelleresponsteam trof de mannen aan op een plat dak ter hoogte van de Bervoetstraat. Eén van hen gaf zich gewillig over aan de politie”, aldus Migom. “De tweede verdachte probeerde via een openstaand raam aan de politie te ontkomen, maar kon alsnog gevat worden.”

De mannen, 33 en 45 jaar oud, waren in het bezit van een koevoet waarmee ze vermoedelijk de kassa van de bakkerij beschadigd hebben. Ze werden gearresteerd voor verder onderzoek. “Mogelijk was er nog een derde verdachte betrokken bij de feiten die op uitkijk stond, die staat geseind”, zegt Migom nog.

De twee bleken goed gekend bij de politie, een van hen stond zelfs geseind voor verhoor in een dossier van de lokale politie Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar).

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio