© Patrick De Roo

Verdachte van steekpartij op Meir aangehouden voor poging tot doodslag

De drie verdachten van de steekpartij op de Meir dinsdagavond zijn woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Een van hen, een Nederlander uit Zwijndrecht, blijft in de cel, hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

sare, jtp

LEES OOK: Drie gewonden bij steekpartij op de Meir, drie verdachten opgepakt

De steekpartij vond dinsdag rond 17.15 uur plaats op de Meir ter hoogte van de Wapper. Drie mannen van 21, 26 en 29 jaar uit Antwerpen en Borgerhout liepen daarbij steek- en snijwonden op. Een van hen, A.E.B., raakte zwaargewond door een messteek in de buik. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, maar er zou geen sprake meer zijn van levensgevaar. Een tweede slachtoffer verblijft ook in het ziekenhuis, de derde man kon na verzorging naar huis.

“De aanleiding van de ruzie tussen twee groepen lijkt in deze fase van het onderzoek banaal. Er zou sprake zijn dat een lid van de ene groep op de Meir botste tegen een lid van de andere groep”, zo zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Dat leidde meteen tot veel ergernis en duw- en trekwerk. In die fase is er ook sprake van wederzijdse slagen. Op een bepaald moment heeft een man een mes getrokken en heeft daarmee drie mannen verwond.”

In de Gratiekapelstraat kon de politie drie verdachten oppakken, ook het mes dat waarschijnlijk bij de feiten gebruikt werd, werd daar gevonden. Een 28-jarige Nederlander uit Zwijndrecht gaf tijdens de verhoren toe dat hij het wapen had gebruikt. “Hij verklaart dat hij de andere partij op afstand wilde houden en wilde afschrikken”, zegt Aerts. De onderzoeksrechter plaatste de man onder aanhoudingsmandaat op verdenking van poging tot doodslag. Hij zal begin volgende week voor de raadkamer verschijnen.

Zijn twee medeverdachten, een 25-jarige Surinamer uit Sint-Niklaas en een 20-jarige Surinamer uit Antwerpen worden verdacht van zware slagen en verwondingen. Zij werden na hun voorleiding vrijgelaten onder voorwaarden.

© Victoriano Moreno

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio