© Photo News

Vier sportveldjes openen opnieuw, sportteam houdt toezicht

Onder het toeziend oog van een mobiel sportteam gaat de stad Mechelen enkele sportveldjes opnieuw openen. Het gaat om vier velden in sociale buurten. De stad wil op die manier kwetsbare kinderen en jongeren die niet aangesloten zijn bij een sportclub de kans geven om veilig te sporten.

Samen met J@M en Buurtsport besliste de stad om het Cruyffcourt en de sportveldjes in de wijken Arsenaal, Mahatma Gandhi en Vennenkant vanaf vrijdag 22 mei opnieuw te openen. Het gaat om sportveldjes in sociale buurten. “Uit onderzoek blijkt dat vooral kwetsbare kinderen en jongeren aangeven het moeilijk te hebben tijdens deze periode. Ze hebben vaak geen tuin, soms zelfs geen eigen kamer en zijn niet aangesloten bij een sportclub. Sport en spel in de buurt zijn dan het ideale middel om je fysieke en geestelijke gezondheid te verbeteren”, zegt schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+).

J@M en Buurtsport staan via een mobiel sportteam in voor de organisatie. Ze zien er ook op toe dat iedereen zich aan de voorzorgsmaatregelen houdt. Zo mogen er maximaal twintig jongeren tegelijkertijd aanwezig zijn. “De organisaties communiceren zelf naar de kinderen en jongeren uit de buurt om mee te komen spelen en sporten”, zeggen voorzitters Arthur Orlians van Woonpunt en Zineb El Boussaadani van J@M (beide Vld-Groen-m+). “Aan de veldjes zelf wordt ook in extra infoborden voorzien met de info over de openingstijden en de activiteiten.”