Gemeente stelt de Kapel ter beschikking van studenten

Er komt dan toch een mogelijkheid tot groepsblokken in Zoersel, maar niet meer in de bieb zoals in 2018 hier op de foto. Foto: kma

Gemeente stelt de Kapel ter beschikking van studenten

Print
Zoersel -

Studenten die nood hebben aan rust of die beter in groep kunnen blokken, mogen van maandag 25 mei tot en met 30 juni in de Kapel naast het administratief centrum in Sint-Antonius komen blokken van de gemeente.

Burgerinitiatief Mondmaskerszoersel zal woensdagavond de laatste maskers afwerken in de Kapel in het Bethaniënhuis. CD&V drong de voorbije dagen al aan om opnieuw een blokpunt te voorzien in de gemeente, nu veel studenten niet op kot maar thuis blokken en het samen blokken opnieuw mag van de Veiligheidsraad. Maar de bibliotheek ter beschikking stellen, bleek geen haalbare kaart. Daarom stelt de gemeente nu vanaf maandag de Kapel open, waar maximum dertig studenten tussen 9 en 17u kunnen studeren. Er zal een strikt huishoudelijk reglement opgemaakt worden dat ervoor zorgt dat de veiligheidsvoorschriften nageleefd worden. Zo kan in de Kapel de sociale afstand van 1,5 meter gegarandeerd worden, studenten zijn verplicht hun handen te wassen voor ze binnenkomen en ze moeten een mondmasker dragen bij aankomst en vertrek.

Studenten kunnen via een online reserveringssysteem een studeerplek boeken in de Kapel. Om hygiënische redenen, kan reserveren enkel per dag en niet per uur. Hoe frequenter de rotatie van verschillende studenten, hoe groter het risico natuurlijk. Momenteel wordt er een reservatieplatform opgebouwd. Alle info op www.zoersel.be. De gemeente gaat nog op zoek naar bijkomende stille studeerplekken in de deelgemeenten Halle en Zoersel.

Vanavond, dinsdag, zal trouwens voor het eerst de digitale gemeenteraad live gevolgd kunnen worden door publiek dat door de coronamaatregelen de debatten nu moet missen. De gemeenteraad zal vanaf 20u te volgen zijn op YouTube. Via www.zoersel.be vind je de weg.

Afgelopen dagen drongen de oppositiepartijen al aan op livestreaming. Vlaams Belang kondigde dinsdagmorgen aan dat iedereen de gemeenteraad via zijn facebookpagina zou kunnen volgen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio