Toekomstig leerkracht Chaimae Attiaoui geeft sinds maandag les in een van de bubbels van het zesde leerjaar van het diverse basisschooltje De Wereldreiziger in Antwerpen. Via het project EHBO kan ze zo haar stage ondanks corona toch afwerken.

Toekomstig leerkracht Chaimae Attiaoui geeft sinds maandag les in een van de bubbels van het zesde leerjaar van het diverse basisschooltje De Wereldreiziger in Antwerpen. Via het project EHBO kan ze zo haar stage ondanks corona toch afwerken. © Dirk Kerstens

Studenten springen bij in klassen met veel diversiteit en kansarmoede: “Hun hulp is voor onze school van onschatbare waarde”

Sinds maandag worden honderden toekomstige leerkrachten in het kader van de competentie ‘armoedevaardigheid’ in de lerarenopleiding ingeschakeld in het basisonderwijs. “Onze school heeft een scherp grootstedelijk profiel met een grote diversiteit en veel kansarmoede”, zegt Jef Groffen, directeur van de Antwerpse basisschool De Wereldreiziger. “Dankzij de studenten is de druk op ons lerarenteam nu minder groot.” EHBO of Eerste Hulp Bij grote Onderwijskansen is een project van de Vlaamse overheid en de Koning Boudewijnstichting.

Karin Vanheusden

MEER OVER Coronavirus

CITTA