© Photo News

Deze openbare diensten sluiten tijdens het Hemelvaartweekend

Vervoersmaatschappijen De Lijn en NMBS passen tijdens het hemelvaartweekend hun dienstverlening aan. Ook bpost beperkt zijn service tijdens de brugdag op vrijdag. Banken blijven gedurende het volledige verlengd weekend gesloten.

Donderdag rijden de treinen volgens een zondagsdienst en vrijdag zullen een aantal piekuurtreinen geschrapt worden. Reizigers kunnen altijd de routeplanner raadplegen op de site van de NMBS of via de app.

Ook De Lijn past zijn dienstregeling aan. Donderdag rijdt het openbaar vervoer van De Lijn volgens een zondagsdienst en vrijdag volgens een weekdag-vakantiedienstregeling. Zaterdag en zondag zal de gebruikelijke dienstregeling opnieuw van toepassing zijn. Ook hier kunnen reizigers hun route plannen via de routeplanner op de website of de app.

Bpost bezorgt op Hemelvaartsdag (donderdag) geen kranten, tijdschriften, brieven en pakjes. Alle postkantoren zijn dan gesloten. De postpunten en pakjespunten zullen toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van de handelszaken waarin ze gevestigd zijn. De pakjesautomaten zullen 24/7 operationeel blijven.

Tijdens de brugdag op vrijdag zullen pakjes, kranten en tijdschriften geleverd worden. Er zal geen post worden bezorgd, met uitzondering van overlijdensberichten. De postkantoren zijn dan open volgens de gebruikelijke openingsuren. Idem voor post- en pakjespunten en pakjesautomaten.

Op zaterdag wordt de normale dienstverlening weer van kracht. Ook zullen in het kader van de geleidelijke heropening van de postkantoren een groot aantal kantoren extra geopend zijn.

MEER OVER De Lijn