© Beerschot

Beerschot stelt eigen kledinglijn ‘Thirteen’ voor

Er is deze week veel bedrijvigheid op het Kiel. Morgen (woensdag) zit Beerschot samen met OH Leuven om te bekijken hoe en waar die tweede promotiefinale kan gespeeld worden, vandaag stelde Beerschot haar eigen kledinglijn voor: ‘Thirteen’, uiteraard verwijzend naar het stamnummer van de club.

Koen Frans

‘OUR NUMBER. OUR BRAND.’ Met die slogan lanceerde Beerschot vandaag ‘Thirteen’. Het logo van dit nieuwe label is het Latijnse nummer 13. De shirts van Beerschot zullen volgend seizoen, net als alle team- en fanwear, het label ‘Thirteen’ dragen.

“Alles is klaar voor productie”, vertelt algemeen directeur Gunther Dieltjens op de clubwebsite. “Het is de bedoeling om zo snel mogelijk ook onze merchandise artikelen te laten ontwikkelen door ‘Thirteen’. Nu lag de focus op onze teamwear. We zullen deze week het nieuwe shirt zelfs al lanceren. Zonder aan kwaliteit te verliezen, zullen we het shirt aan onze fans goedkoper kunnen aanbieden dan de vorige seizoenen. Dat eerste ‘Thirteen’-wedstrijdshirt wordt een must-have voor onze supporters.”

Een eigen merk, een eigen kledinglijn: het is een vrij uniek gegeven voor een Belgische profclub. Standard ging de Kielse Ratten in 2010 weliswaar vooraf, de Luikse club lanceerde toen het eigen kledingmerk Planète Rouge. Beerschotvoorzitter Francis Vrancken verduidelijkt hoe dit proces tot stand is gekomen. “Dit is het resultaat van een uitstekende samenwerking met United World, het overkoepelende bedrijf dat Beerschot, Sheffield United en Al Hilal United Emirates ondersteunt op het vlak van sponsoring en marketing. Die schaalvergroting biedt enorme mogelijkheden, zonder onze eigenheid te verliezen. Wij zijn er samen van overtuigd dat Beerschot sterk genoeg is om z’n eigen merk te hebben en z’n eigen shirts te produceren. Onze spelers en supporters zullen dat shirt met nog meer trots dragen!”

Naast de lancering van het nieuwe shirt wordt later deze week ook de abonnementencampagne voor volgend seizoen uitgerold.

© Beerschot

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws