Bezoekers aan de Willebroekse woensdagmarkt moeten minstens anderhalve meter afstand houden.

Bezoekers aan de Willebroekse woensdagmarkt moeten minstens anderhalve meter afstand houden. © JB

Uitbaters niet-voedingskramen spreken beurtrol af bij heropende woensdagmarkt

Om de wekelijkse woensdagmarkt in Willebroek naar corona-maatstaven veilig te laten verlopen, komen er twee toegangspoorten, geldt enkelrichting, is het aantal marktkramers beperkt en wordt marktoppervlakte uitgebreid.

“Bij de heropstart van de markt moeten de marktbezoekers rekening houden met een paar veiligheidsmaatregelen”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). “Er zijn twee toegangspoorten met toegangscontrole, aan de Stationsstraat en het August Van Landeghemplein. Zo wordt vermeden dat er meer dan driehonderd bezoekers tegelijk op het parcours zijn.”

Er is een eenrichtingstraject uitgestippeld zodat de marktbezoekers snel en veilig hun boodschappen kunnen doen. In overleg met de marktkramers is een beurtrol afgesproken voor de niet-voedingskramen. Om voldoende te spreiden is ook de Nieuwstraat – het deel tussen het Louis de Naeyerplein en de Groene Laan – tijdelijk een deel van de marktzone geworden.

Schepen van Lokale Economie Ilse Lenvain (N-VA) heeft voor de bezoekers een grondplan klaar omdat de marktkramers niet op hun vertrouwde plaats zullen staan. Het is verboden om voedsel ter plaatse op de markt op te eten. De woensdagmarkt start om 8u en sluit om 12.30u. Eenmalig wordt het markttraject vanaf dinsdagochtend autovrij gemaakt.

MEER OVER Coronavirus