Dit recept voor vanille-ijs is razend populair op TikTok, maar verdeelt het internet

Enkele bolletjes vanille-ijs, met daarover een flinke geut olijfolie en wat roze Himalayazout. Lekker of walgelijk? Ook het internet raakt er niet aan uit. Enkele TikTokkers zijn er in elk geval dol op.

flb

Tiktokster Himynameissherrie deelde een filmpje van hoe zij haar vanille-ijsje eet. Wie dat niet zo verorbert, doet het bovendien volgens haar helemaal “verkeerd”. Nochtans doet haar methode bij velen de wenkbrauwen fronsen. Het gaat zo: je doet enkele bolletjes vanille-ijs in een kommetje, sprenkelt er enkele scheuten olijfolie over en werkt het geheel af met Himalayazout. “Misschien ben je al afgehaakt bij de olijfolie, maar je moet me vertrouwen”, klinkt het nog.

Ondertussen werd de video van het recept al bijna 500.000 keer bekeken en kreeg het bijna 30.000 likes. Al moet daarbij gezegd worden dat de TikTokster niet bepaald de combinatie heeft uitgevonden. Wie de termen googelt, komt op een resem dergelijke recepten uit en het staat zelfs te pronken in een van de kookboeken van Jamie Oliver.

Toch zijn velen niet bepaald overtuigd van de combinatie. “Zijn we hier ijs aan het garneren of gefrituurde kip?”, klinkt het. “Dit ziet er echt walgelijk uit, dus ik laat deze liever aan me voorbijgaan”, zegt iemand anders nog.

@himynameissherrie

It’s a family portion, okay? @fashionlush changed my life. ##weirdfoodcombo ##fyp

? original sound - fashionlush
NIET TE MISSEN