© Dirk Vertommen

Mechelse basisschool al opnieuw gesloten: kleuter met symptomen van corona

Na twee dagen les is basisschool Ursulinen in het centrum van Mechelen vanaf dinsdag preventief opnieuw gesloten. Ouders verwittigden maandagavond de school dat hun kind symptomen vertoonde die sterk wijzen op een besmetting met corona. Leerkrachten belden meteen alle gezinnen op van de 140 leerlingen die al op school waren.

svh

UPDATE: Na dag ongerustheid test kleuter negatief op corona: “Wij wilden niet het risico nemen dat familie van Prinses Febe besmet zou geraken”

In de basisschool in de Groenstraat vonden vrijdag proeflessen plaats, maandag gingen de lessen opnieuw van start. Het kindje dat mogelijk besmet geraakte, is een kleuter die beide dagen verbleef in de noodopvang. “De ouders hebben ons maandagavond gebeld om te melden dat hun kind ernstige symptomen vertoonde van Covid-19”, zegt Ingeborg De Cooman, woordvoerster van scholengroep KITOS.

“De betrokken kleuter zat in de noodopvang met kindjes die broertjes en zusjes hebben die de voorbije dagen opnieuw contactonderwijs volgden”, legt De Cooman uit. In de noodopvang werd een twintigtal kinderen opgevangen. Daarnaast waren nog eens 120 leerlingen van het eerste, tweede en het zesde leerjaar opnieuw op school voor de lessen.

Leerkrachten belden maandagavond nog alle ouders van kinderen uit hun klas op om hen op de hoogte te brengen van de situatie. “Zo konden we de meeste ouders bereiken. Bij wie niet meer opnam, hebben we een bericht ingesproken. We hebben meteen ook een bericht geplaatst op de website en op de Facebookpagina van de school”, vertelt Ingeborg De Cooman.

Preventieve sluiting

Hoewel er officieel nog geen besmetting werd vastgesteld, heeft basisschool Ursulinen beslist om preventief voorlopig de deuren opnieuw te sluiten. De kleuter wordt dinsdag getest en de school hoopt daar ten laatste woensdag de resultaten van te kennen. Als de test negatief blijkt te zijn, starten de school en de noodopvang maandag 25 mei opnieuw op. Bij een positieve test wordt contact tracing in werking gesteld.

In afwachting volgen alle leerlingen opnieuw afstandsonderwijs. Al zal dat voor kinderen die hun boeken op school lieten liggen in beperktere mate zijn. Taken en opdrachten worden opnieuw via de website gecommuniceerd. Ouders die voor hun kinderen geen opvang meer konden vinden, bekomen via de school een attest voor sociaal verlof.

MEER OVER Coronavirus