© Photo News

Verandert Scheldeprijs van startplaats?

Woensdag maakt de Internationale Wielerunie UCI de kalender van de Europe Tour bekend. Over wie welke datum krijgt, wordt in België nog druk gelobbyd, maar er kondigen zich sowieso enkele praktische wijzigingen aan.

gvdl

De wil om te organiseren is er alleszins. “Ik blijf voorstander van mijn idee om eind augustus een aantal wedstrijden te groeperen tot een voorbereidende rittenwedstrijd”, aldus Nick Nuyens, drijvende kracht van de Bingoal Cycling Cup. “Maar of dat zal lukken, weet ik niet. De ene dag hoor ik dit, de andere dag hoor ik dat.”Ook Jef Van den Bosch van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl wil in augustus organiseren, maar dan enkel op nationaal niveau. “Ik zie niet in hoe een internationaal peloton hier in augustus kan neerstrijken. Ik zou mijn wedstrijd ook beperken tot het lokale parcours in Heist, waardoor de start in Vosselaar vervalt.”

De grootste wijziging lijkt voor de Scheldeprijs weggelegd. Ook daar kennen ze nog geen datum. “Enkel wat wij in de krant lezen”, zegt voorzitter Jack Vissers. “Ongeacht de datum voorzien wij enkele praktische problemen. Normaal start onze wedstrijd in Terneuzen, maar we betwijfelen of het mogelijk zal zijn om zomaar van het ene land naar het andere te rijden.”

Start en finish in Schoten met – zoals vroeger – een grote lus door de Kempen en meerdere rondjes op het lokale circuit, lijkt de grootste kanshebber te zijn.

Meer sportnieuws