Woon bijzonder Stonehenge-moment bij van achter je computer

In normale tijden reizen jaarlijks duizenden mensen naar Stonehenge in het Engelse Witshire. Ze kamperen op 20 juni, de langste dag van het jaar, op de historische site om de zon boven te stenen te zien opkomen. Anno 2020 gaat het evenement virtueel door.

vwh

Dit jaar kan de traditie door het coronavirus niet fysiek plaatsvinden, maar English Heritage - een liefdadigheidsinstelling die samen met Stonehenge nog honderden andere historische locaties beheert - heeft er iets op gevonden. Het evenement zal virtueel en worden georganiseerd - de ‘toegang’ is gratis.

“We hopen dat onze livestream mensen in de nabije en verre omgeving een alternatieve gelegenheid biedt om in zo’n speciale tijd van het jaar contact te maken met deze spirituele plek. Intussen kijken we ernaar uit om iedereen volgend jaar weer te verwelkomen”, aldus Nichola Tasker, directeur van Stonehenge, aan de Britse pers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN