© AFP

American footballers die gearresteerd werden op verdenking van deelname aan gewapende overval zijn vrij op borgtocht

De American footballers Deandre Baker en Quinton Dunbar zijn op borgtocht vrijgelaten. De twee spelers uit de NFL betaalden respectievelijk 200.000 en 100.000 dollar om de gevangenis te mogen verlaten. De 22-jarige Baker en de vijf jaar oudere Dunbar hadden zichzelf zaterdag aangegeven bij de politie, nadat een arrestatiebevel tegen hen was uitgevaardigd.

De cornerbacks van respectievelijk New York Giants en Seattle Seahawks worden verdacht worden van deelname aan een gewapende overval tijdens een huisfeestje in Miramar (Florida). Volgens de politie waren de feestgangers in de nacht van woensdag op donderdag aan het kaarten en videogamen toen er ruzie ontstond. Baker zou daarbij een pistool hebben getrokken en met hulp van Dunbar en een andere handlanger een aantal aanwezigen hebben beroofd. De buit zou ongeveer 10.000 dollar (circa 9.200 euro) zijn geweest, plus een aantal dure horloges ter waarde van ongeveer 25.000 dollar.

Volgens de advocaten van de twee beschuldigde NFL-spelers hebben getuigen inmiddels een verklaring ondertekend waarin zij aangeven dat zowel Baker als Dunbar niets met de gewapende overval te maken had.

Meer sportnieuws