© Photo News

Kalendermanager over nieuw seizoen: “Elke ploeg mag drie teams opgeven waar het niet achter gesloten deuren tegen wil spelen”

Kalendermanager Nils Van Brantegem staat voor een helse klus nu het ernaar uitziet dat het voetbalseizoen 2020/2021 in 1A achter gesloten deuren van start zal gaan. “Elke ploeg zal me drie tegenstanders moeten doorgeven waar ze in augustus niet achter gesloten deuren tegen willen spelen”, zegt hij bij Sudpresse. Bedoeling is de nieuwe voetbaljaargang af te trappen op vrijdag 7 augustus.

Dat elke ploeg drie tegenstanders mag doorgeven waar het liever niet zonder publiek tegen speelt, wil echter niet zeggen dat Van Brantegem met alle wensen rekening zal kunnen houden. “Slechts twee van de drie doorgegeven tegenstanders zullen weerhouden worden”, zegt hij. “Sommigen spelen liever geen derby’s achter gesloten deuren, en niemand heeft natuurlijk zin om een lid van de G5 te moeten ontvangen zonder supporters. Maar op gegeven moment zal dat toch moeten.”

In principe staat de eerste speeldag van het nieuwe seizoen gepland in het tweede weekend van augustus, van vrijdag 7 tot zondag 9 augustus. Op die manier zou de bekerfinale eventueel het weekend ervoor nog kunnen afgewerkt worden. De play-offs zouden dan van 1 tot 24 mei 2021 doorgaan. Het seizoen zou afgerond worden met een eventuele Europese barrage op 30 mei 2021.

De Nationale Veiligheidsraad had eerder al beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus verboden zijn. Sportwedstrijden zijn niet toegelaten tot 31 juli. Zondag liet bondsvoorzitter Mehdi Bayat al een ballonnetje op om misschien te spelen voor stadions die voor dertig tot veertig procent gevuld zijn, om zo voldoende afstand tussen de toeschouwers onderling te kunnen garanderen. Dat idee werd in eerste instantie niet uitgesloten door viroloog Marc Van Ranst.

LEES OOK. Viroloog Marc Van Ranst sluit voetbalstadions gevuld tot 40 procent niet uit: “Hoe sneller met publiek, hoe beter voor iedereen”

Meer voetbalnieuws