Appartement boven nachtwinkel brandt volledig uit

Print

Video: Lana Pelemans, Bram Vandeperre

Meerhout -

Zondag omstreeks 21.30u brak om een nog ongekende reden brand uit in het appartement boven de nachtwinkel in de Veldstraat 7 in het centrum van Meerhout. De vlammenzee was enorm, de brandweerkorpsen van Geel en Mol kwamen dan ook massaal ter plaatse. Het appartement werd volledig vernield. Bij de aanpalende kledingzaak Nuyts liep door de zware rookontwikkeling de volledige kledinglijn in de winkel onherstelbare schade op. Er vielen geen gewonden.

Bij het uitbreken van de brand kon de uitbater van de nachtwinkel met zijn vrouw en twee dochtertjes van 7 en 3 jaar net op tijd het pand verlaten. De burgemeester van Meerhout Nele Geudens (CD) was ter plaatse.

“Het getroffen gezin kan terecht bij familie in Bilzen, zodat we geen opvang voor hen moeten voorzien. Niemand raakte gewond”, zegt Geudens. “De Veldstraat, tussen Goorstraat en Markt, blijft wel nog afgesloten voor alle verkeer omdat er morgen een stabiliteitsingenieur ter plekke zal komen om de stabiliteit van het gebouw te controleren.”

Appartement boven nachtwinkel brandt volledig uit
Foto: Jean Eykmans

Bij de bluswerken stelde de brandweer vast dat er asbestdeeltjes vrijkwamen in de dakbedekking. Daarom werd het B-alert ingesteld. De eigenaar van het pand zal maandag het asbest dat na de blussingswerken nog aanwezig zal zijn, onmiddellijk laten verwijderen.

Kledingzaak Nuyts, gelegen naast de nachtwinkel in de richting van de Markt, leed zeer veel rookschade. Volgens de uitbater van de zaak zijn de aanwezige kledinglijnen in de winkel volledig waardeloos door de rook. De bloemenzaak aan de andere kant van de nachtwinkel leed lichte rookschade.

De vele nieuwsgierigen werden op een veilige afstand gehouden, aan de omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweerkorpsen bleven zondagavond nog geruime tijd nablussen.

Appartement boven nachtwinkel brandt volledig uit
Het uitbreken van de brand ging gepaard met een enorme vlammenzee. Foto: Jean Eykmans
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio