Woordvoerster FAVV met de dood bedreigd in saga rond katje Lee

Print
Stabroek -

De woordvoerster van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is met de dood bedreigd in de saga rond katje Lee. Dat meldt ATV en wordt bevestigd aan onze redactie. Het FAVV dagvaardde de Stabroekse Selena Ali om haar te dwingen haar meegesmokkelde kat af te staan voor euthanasie. De rechter stelde de behandeling van de zaak vrijdag nog met twee weken uit.

LEES OOK: Zaak rond katje Lee zorgt voor beroering in rechtbank: “Stop toch eens met jammeren”

De zaak van de kattensmokkelaarster uit Stabroek zorgt voor heel wat beroering. Tienduizenden mensen tekenden inmiddels de petitie om het leven van Lee te sparen. Dierenrechtenactivisten van GAIA en Animal Rights manifesteerden vrijdagmorgen voor de rechtbank in Antwerpen, waar Selena als een soort voorvechtster van de dierenrechten werd onthaald.

De woordvoerster van het FAVV is nu ook met de dood bedreigd, bevestigt het FAVV. Ze kreeg eerder al bedreigingen via e-mail en sms, maar er volgden dus ook nog doodsbedreigingen. De woordvoerster heeft klacht ingediend bij de politie. Die houdt ook haar woning in de gaten.

Bij het FAVV benadrukken ze dat de woordvoerster enkel haar job doet en vragen ze om respect.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio